CULINARY OLYMPICS
Stuttgart, Tyskland
1.-7. februar 2024
Dygtige kokke fra hele verden konkurrere i kokkekunsten i verdens ældste international kokkekonkurrence.
BÆLGFRUGTERNES DAG
Hele Danmark
10. februar 2024
Igen i år er Culinary Institute med til at sætte et nationalt fokus på bælgfrugternes fantastiske kulinariske potentiale.
Hold øje, da vi løbende opdaterer spændende indhold til dagen...
GastroDay: Danske bælgfrugter
Culinary Institute by VejleErhverv
20. februar 2024
Til denne GastroDay vil Trine Krebs dele sin glæde for grønne proteiner. Hun fortæller om mulighederne for at bruge danske planteproteiner i sit køkken, og hvorfor vi skal støtte op om de danskdyrkede råvarer. Derefter tager Mads Herskind fra Odense Kommune os med i køkkenet og udforsker de danske grønne proteiners potentialer.
GastroDay: Det spæde forår – når det tynder ud i de friske råvarer
Culinary Institute by VejleErhverv
12. marts 2024
Til denne Gastro Day udforsker vi, hvordan vi kan gøre de sidste vintergrøntsager spændende, og hvilke spæde grøntsager der er tilgængelige, som kan tilføre det friske pust, vi savner.
ÅRETS KOK OG ÅRETS TJENER
Herning, Danmark
17. marts 2024
De officielle danmarksmesterskaber for professionelle kokke og tjenere afvikles på FoodExpo.
Per Mandrup fra Culinary Institute, er som altid bag scenen hos kokkene, og sikrer en god afvikling af konkurrencen.
FOOD EXPO
Herning, Danmark
17.-19. marts 2024
Nordens største fødevaremessen, hvor hele branchen mødes. Culinary Institute kommer til at være til stede i forbindelse med flere tiltag.
Opdateres løbende...
BOCUSE D'OR
Trondhjem, Norge
19.-20. marts 2024
International gastronomisk kokkekonkurrence.
GASTRONOMISK UNDERGRUND
Vejle, Danmark
25. marts 2024
Tema: Til Middag Hos Påskeharen
Med Gastronomisk Undergrund sættes der spot på den gastronomiske undergrundsscene og der skabes en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Det skal ses som et frirum for unge gastronomer, hvor hverken chef, menukort eller gæster sætter begrænsninger for legen.
GastroDay: En verden af krydderier
Culinary Institute by VejleErhverv
16. april 2024
Dyk ned i krydderiernes fascinerende verden med et spændende oplæg om krydderi som smagsgiver. Krydderiproducenten KRYTA fortæller om, hvordan de udvikler og producerer deres krydderier og krydderblandinger.
GASTRONOMISK UNDERGRUND
Vejle, Danmark
22. april 2024
Gastronomisk Undergrund afholdes denne gang i sammenhæng med Danmark Spiser Sammen!
Med Gastronomisk Undergrund sættes der spot på den gastronomiske undergrundsscene og der skabes en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Det skal ses som et frirum for unge gastronomer, hvor hverken chef, menukort eller gæster sætter begrænsninger for legen.
DANMARK SPISER SAMMEN
Hele Danmark
22.-28. april 2024
Danmark Spiser Sammen strækker sig over hele året med to nedslag i uge 17 og uge 45. Formålet er at alle til at kigge op og række ud. Og at få de mange initiativer til at vokse og sprede sig.
GastroDay: Lokale råvarer og mindre madspild på Haraldskær.
Culinary Institute by VejleErhverv
14. maj 2024
Den 14. maj har vi fået mulighed for at besøge Sinatur Haraldskær og høre om deres arbejde for at blive en bæredygtig virksomhed, og hvordan de med omtanke og planlægning er lykkes at nedbringe madspild. Deres kokke bruger rigtigt meget tid på at udvikle opskrifter, hvor alle råvarer udnyttes til fulde, og samtidig er baseret på de danske og lokale råvarer i sæson.
VejleMADfest
Vejle, Danmark
31. maj og 1. juni
Kom med til VejleMADfest, når vi inviterer alle Vejles fødevareproducenter og restauranter ind en kæmpe madfestival. Vi fylder Vejle midtby med madboder, smagsprøver og madrelaterede events, så du kan komme tættere på dine lokale fødevarer!
BÆLGDAG PÅ DALLERUPGÅRD
Dallerupgård, Danmark
17. juni 2024
Til Bælgdag på Dallerupgård vil deltagerne få indsigt i bælgfrugtens potentialer og udfordringer fra mark til tallerken.
Dagen byder på møder med erfarne praktikere og kreative madhåndværkere, der inspirerer til nye løsninger for professionelle i storkøkkener, foodservice og fødevareproduktion.
OLYMPIADEN I VEJLE
Vejle, Danmark
I år sendes OL fra Paris, Frankrig.
Culinary Institute samarbejder med CityVejle om at skabe noget opmærksomhed herom.
GASTRONOMISK UNDERGRUND
Vejle, Danmark
19. august 2024
Tema: Oldermors køkken i ulveklæder
Med Gastronomisk Undergrund sættes der spot på den gastronomiske undergrundsscene og der skabes en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Det skal ses som et frirum for unge gastronomer, hvor hverken chef, menukort eller gæster sætter begrænsninger for legen.
GastroDay: Flere lokale råvarer i køkkenet
Det Lille Økori, Lystrupvej 16, Hedensted
17. september 2024
Til denne GastroDay besøger vi Sissel og Anders og deres lille landbrug, hvor de bl.a. dyrker svampe, mikrogrønt og forskellige grøntsager. Vi skal høre om deres lokale produktion og møde en af deres kunder, der viser, hvordan man kan bruge deres friske råvarer i køkkenet.
KARTOFFELPRISEN
Vejle, Danmark
20. oktober 2024
Kartofler er meget mere end kogt tilbehør til kødet. De kan også blive til en lækker dessert eller en smukt anrettet forret. I hvert fald når den kommer i hænderne på nogle af landets bedste kokke - og det gør den til Kartoffelprisen.
KARTOFFELSPIREN
Vejle, Danmark
22.-23. oktober 2024
Til Kartoffelspiren dyster skolelever fra hele landet om at lave den bedste og mest innovative ret med kartofler.
GastroDay: Fremtidens kolde bord
Culinary Institute by VejleErhverv
26. november 2024
Madhistoriker Bettina Buhl giver os et historisk indblik i smørrebrød og den kolde bord. Liselotte Kira Gregers Andersen, også kendt som Kokken på Kanten tager os med i køkkenet og fortolker gamle opskrifter på en ny måde, så de også er relevante i fremtiden - både i forhold til smag og ingredienser.
GASTRONOMISK UNDERGRUND
Vejle, Danmark
19. august 2024
Tema: Drillenissernes julefisk i englestøv
Med Gastronomisk Undergrund sættes der spot på den gastronomiske undergrundsscene og der skabes en innovativ legeplads for det spirende kokkevækstlag. Det skal ses som et frirum for unge gastronomer, hvor hverken chef, menukort eller gæster sætter begrænsninger for legen.