Gå Til Kok

Brænder du for at gå i køkkenet? Så kom og lær kokkens bedste tricks med andre unge!


Tilmelding til forløb efterår 2024 er nu åben!

Lav en video af dig selv, hvor du fortæller om dig selv, og hvorfor du elsker at lave mad.

Send videoen til info@culinaryinstitute.dk på WeTransfer, så kontakter vi dig efter deadline den 22. august 2024. Der er plads til maks. 12 elever på holdet.


Program for efteråret 2024

27. aug.       Opstart og teknikker i køkkenet.

1. okt.           Praksis i køkkenet.

5. nov.         Praksis i køkkenet.

2. dec.         Gastronomisk Undergrund - arbejd med                               professionelle kokkeelever.

Gå til kok er et pilotprojekt, som Culinary Institute startede op i foråret 2024.

Vi ønsker at skabe et inspirerende læringsmiljø for talenter, hvor vi tager udgangspunkt i de fire kompetenceområder inden for madkundskab, men også dykker dybere ned i forståelsen af madens rolle i samfundet gennem praksisnære aktiviteter. Eleverne kommer desuden til at arbejde med smag, anretningsteknikker og formidling om mad i et professionelt setting.

Projektet henvender sig til elever på 7., 8., 9. og 10. årgang, som har særlig motivation og oprigtig interesse i mad og måltider.

Logbog fra forløb forår 2024

Onsdag den 13. marts

Talentholdet hos Culinary Institute by Vejle Erhverv havde kick-off, hvor vores madnysgerrige unge mennesker mødtes, og havde en dialog om forløbet.

Vi begyndte vores gastronomiske rejse ved at snakke om smag, og udforskede hvordan smag og lugt spiller sammen til at skabe en smagsoplevelse. Vi smagte på 20 forskellige krydderurter for allerede nu at udvide deres smagsreferencer, så de inden forløbet afslutning er blevet eksperter i at smage nye ting.


Mandag den 18. marts

Vi var på FoodExpo, hvor vi udforskede innovative fødevarevirksomheder, og forskellige produkter. Vi observerede teknikker til de professionelle konkurrencer for bagere, konditorer, og kom med bag om elev-konkurrencerne for kokke og tjenere, for at se hvordan de arbejder i konkurrenceformat, og skabe opmærksomhed om, hvad deres muligheder er inden for få år, hvis de er interesseret i en kulinarisk karriere.


Tirsdag den 9. april

Vi arbejdede praktisk i køkkenet, hvor eleverne fileterede fisk, arbejdede med sprøjteteknikker, emulgeret sauce, som samlede sig til en pommes duchesse.


Tirsdag den 21. maj

Vi arbejdede med kartoffelteknikker, fritering og snitteteknikker.


Fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni

I forbindelse med forberedelserne til Vejle MADfest, hjalp eleverne med at lave muslingesuppe, Fjorden på Bordet, som skulle serveres til Vejle MADfest. Vi havde desuden to af talentholdets elever, som deltagere til VM i Hotdog 2024, hvor den ene af eleverne var med på det vindende hold!