Gå Til Kok

Brænder du for at gå i køkkenet? Så kom og lær kokkens bedste tricks med andre unge!


Tilmelding til forløb foråret 2025 er nu åben!

Lav en video af dig selv, hvor du fortæller om dig selv, og hvorfor du elsker at lave mad.

Send videoen til info@culinaryinstitute.dk på WeTransfer, så kontakter vi dig efter deadline den 6. januar 2025. Der er plads til maks. 15 elever på holdet.


Program for foråret 2025

21. januar 08:30-12:00    Opstart for Culinary Institute +                                                  arbejde i køkkenet.

12. marts hele dagen     Madværkstedet i København:                                                    Årets kokkeelev

8. april 08:30-12:00         I køkkenet hos Culinary Institute


2. juni 08:30-12:00          I køkkenet hos Culinary Institute:                                              forberedelse til Vejle Madfest

7. juni 10:00-14:00           Vejle Madfest


Program for efteråret 2024

27. aug.       Opstart og teknikker i køkkenet.

1. okt.           Praksis i køkkenet.

5. nov.         Praksis i køkkenet.

2. dec.         Gastronomisk Undergrund - arbejd med                               professionelle kokkeelever.

Gå til kok er et pilotprojekt, som Culinary Institute startede op i foråret 2024.

Vi ønsker at skabe et inspirerende læringsmiljø for talenter, hvor vi tager udgangspunkt i de fire kompetenceområder inden for madkundskab, men også dykker dybere ned i forståelsen af madens rolle i samfundet gennem praksisnære aktiviteter. Eleverne kommer desuden til at arbejde med smag, anretningsteknikker og formidling om mad i et professionelt setting.

Projektet henvender sig til elever på 7., 8., 9. og 10. årgang, som har særlig motivation og oprigtig interesse i mad og måltider.

Logbog fra forløb 2024

Onsdag den 13. marts

Talentholdet hos Culinary Institute by Vejle Erhverv havde kick-off, hvor vores madnysgerrige unge mennesker mødtes, og havde en dialog om forløbet.

Vi begyndte vores gastronomiske rejse ved at snakke om smag, og udforskede hvordan smag og lugt spiller sammen til at skabe en smagsoplevelse. Vi smagte på 20 forskellige krydderurter for allerede nu at udvide deres smagsreferencer, så de inden forløbet afslutning er blevet eksperter i at smage nye ting.


Mandag den 18. marts

Vi var på FoodExpo, hvor vi udforskede innovative fødevarevirksomheder, og forskellige produkter. Vi observerede teknikker til de professionelle konkurrencer for bagere, konditorer, og kom med bag om elev-konkurrencerne for kokke og tjenere, for at se hvordan de arbejder i konkurrenceformat, og skabe opmærksomhed om, hvad deres muligheder er inden for få år, hvis de er interesseret i en kulinarisk karriere.


Tirsdag den 9. april

Vi arbejdede praktisk i køkkenet, hvor eleverne fileterede fisk, arbejdede med sprøjteteknikker, emulgeret sauce, som samlede sig til en

fiskefilet à la bonne femme med pommes duchesse.


Tirsdag den 21. maj

Vi arbejdede med kartoffelteknikker, fritering og snitteteknikker.


Fredag den 31. maj og lørdag den 1. juni

I forbindelse med forberedelserne til Vejle MADfest, hjalp eleverne med at lave muslingesuppe, Fjorden på Bordet, som skulle serveres til Vejle MADfest. Vi havde desuden to af talentholdets elever, som deltagere til VM i Hotdog 2024, hvor den ene af eleverne var med på det vindende hold!


Tirsdag den 27. august

Efterårets nye hold mødtes for første gang. Efter en fælles introduktion gik vi i køkkenet. Her brugte vi sæsonens smagfulde tomater til at lave en gazpacho - kold tomatsuppe. Talenterne skulle selv finde ud af at smage suppen til, så den blev velsmagende, og pynte den med hjemmebagte tuiles og garniture.


Tirsdag den 1. oktober

Denne dag havde vi fokus på kylling i køkkenet med flotte økologiske kyllinger fra Kongeå Kylling. Vi parterede i hel kylling og talte om, hvordan én kylling kan blive til mange måltider. Herefter lavede talenterne nuggets fra bunden, hvor kyllingekødet blev suppleret med danske siriusærter.


Tirsdag den 5. november

Denne dag mødtes vi hos Vanilla Chocolatier & Konditori, hvor vi lærte om  chokolade med omtanke for alle led i produktionen. Derefter lærte talenterne at temperere chokolade og lave flødeboller fra bunden.

Privacy policy

OK