Gå Til Kok

GÅ TIL KOK

Talentudvikling i mad og gastronomi for skoleelever

Gå til kok er et pilotprojekt, som Culinary Institute starter op i foråret 2024.

Vi ønsker at skabe et inspirerende læringsmiljø for talenter, hvor vi tager udgangspunkt i de fire kompetenceområder inden for madkundskab, men også dykker dybere ned i forståelsen af madens rolle i samfundet gennem praksisnære aktiviteter. Eleverne kommer desuden til at arbejde med smag, anretningsteknikker og formidling om mad i et professionelt setting.

Projektet henvender sig til elever på 7., 8., 9. og 10. årgang, som har særlig motivation og oprigtig interesse i mad og måltider.

Logbog

Onsdag den 13. marts

Talentholdet hos Culinary Institute by Vejle Erhverv havde kick-off, hvor vores madnysgerrige unge mennesker mødtes, og havde en dialog om forløbet.

Vi begyndte vores gastronomiske rejse ved at snakke om smag, og udforskede hvordan smag og lugt spiller sammen til at skabe en smagsoplevelse. Vi smagte på 20 forskellige krydderurter for allerede nu at udvide deres smagsreferencer, så de inden forløbet afslutning er blevet eksperter i at smage nye ting.


Mandag den 18. marts

Vi var på FoodExpo, hvor vi udforskede innovative fødevarevirksomheder, og forskellige produkter. Vi observerede teknikker til de professionelle konkurrencer for bagere, konditorer, og kom med bag om elev-konkurrencerne for kokke og tjenere, for at se hvordan de arbejder i konkurrenceformat, og skabe opmærksomhed om, hvad deres muligheder er inden for få år, hvis de er interesseret i en kulinarisk karriere.


Aktiviteter i vente:

Den 9. april mødes vi næste gang, hvor vi har en praksisnær dag i et professionelt køkken, hvor vi arbejder med temaet Fjorden og Havet.


Den 21. maj skal vi igen i køkkenet, hvor vi skal arbejde med teknikker, smag og æstetik under temaet Land og Skov.


Den 31. maj holder vi afslutning på forløbet til VejleMADfest, hvor vi skal anvende de tillærte teknikker og arbejde.

unsplash