Kulinariske events

Kulinariske events

Hos Culinary Institute by VejleErhverv prøver vi hele tiden at udforske innovationen og kreativiteten. Det har resulteret i et hav af forskellige events, med mad som centrum. Alt fra Jomfruhummerfestival, Kartoffelprisen til Smag på Kunsten. Her kan du holde dig opdateret på, hvilke events vi har på programmet. 

EVENTKALENDER 2023:

KLIMADAG VEJLE

Spinderihallerne, Vejle


Lørdag 28. januar kl. 13.30 - 17.30

Til den officielle klimadag sætter vi spot på klimaet. Du kan bl.a. få inspiration og værktøjer til, hvad du selv kan gøre for at leve mere klimavenligt i din hverdag. Det hele sker mellem kl. 13.30 - 17.30 i Spinderihallerne, Spinderigade 11, 7100 Vejle. Og så er det gratis at deltage! 

MATSUMAE CUP

Vejle 


Lørdag 18. - tirsdag 21. februar 

Skab forbindelser og samarbejder gennem et kulturelt sportsevent. Under temaet, Food, kan du bl.a. opleve stjernekok, Rasmus Munk, medejer og køkkenchef hos Michelin-restaurant Alchemist, som vil fortælle om fremtidens mad- og spisevaner. Under temaet, Turisme, kan du blive inspireret af vores kulinariske leder, Per Mandrup.

ÅRETS KOK & ÅRETS TJENER

Madværkstedet, Lokomotivværkstedet, København


Tirsdag 21. marts

Finalen i Årets Kok & Årets Tjener bliver denne gang afholdt i forbindelse med Madværkstedet 2023. Per Mandrup er endnu engang med bag om scenen og står klar til at hjælpe deltagerne i køkkenet. Tirsdag den 22. marts afholdes DM for elever i Årets Kokkeelever, Årets Tjenerelever og Årets Caterelever.

VEJLE MADfest

Vejle Centrum


Lørdag 10. juni kl.10-15.30

Endnu engang er vi klar til at fylde Vejle med lækkert mad og sjove aktiviteter for hele familien. Søndertorv, Rådhustorvet og Nørretorv bliver fyldt op med en masse boder fra lokale restauranter og producenter. Smag på lokale råvarer, oplev VM i hotdog og nyd alt det bedste fra Vejle og omegn. Så få sat et stort kryds i kalenderen!

VM I HOTDOG

Vejle Centrum


Lørdag 10. juni

For tredje år i streg er vi klar til at smage på de mest kreative og smagsfulde hotdogs. I VM i Hotdog skal et udvalg af folkeskoleelever nemlig nytænke den traditionelle hotdog. Finalen bliver igen i år afholdt i forbindelse med Vejle MADfest, hvor alt overskud går ubeskåret til et velgørende formål. Læs mere om konkurrencen og tilmeld dig her.

LÆSØ JOMFRUHUMMERFESTIVAL

Læsø


Lørdag 5. august kl. 10 - 15

Et udvalg af kokke skal endnu engang dyste i konkurrencen om Den Gyldne Jomfruhummerklo. Formålet med konkurrencen er at fremhæve jomfruhumnmeren som hovedingrediens og at retten afspejler Læsøs DNA. Vores kulinariske leder, Per Mandrup, vil endnu sidde solidt placeret ved som overdommer dommerbordet for 17 år.  

VEJLE KULTURNAT

Rådhustorvet, Vejle


Fredag 1. september 13-17

Til Vejles Kulturnat sætter vi fokus på madspild. Du kan smage både æblekage og æblemost lavet af nogle af alle de æbler, der er i overskud.

Der vil ligeledes være rig mulighed for at prøve kræfter af med at moste din egen æblemost og teste dit kendskab til æbler

SMAGENS DAG 2023

Folkeskoler i Danmark


Onsdag 27. september

Smagens Dag sætter fokus på smagssansen, og at eleverne skal lære at smage. Målet er, at få eleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det. Som underviser kan du modtage materiale til 4. - 7. klasse og valgfag. Temaet varierer fra år til år, så hold øje med når temaet for 2023 bliver offentliggjort.

KARTOFFELAKTIVITETER

Rådhustorvet, Vejle 


Mandag 16. - onsdag 18. oktober

Efterårsferie er lig med Kartoffelferie. Vi gentager succesen fra 2022 og forvandler Rådhustorvet til et kartoffelmekka, fyldt med diverse aktiviteter for hele familien. Så tag børnene med og vær bl.a. med til at grave efter kartofler i sandet og lad vores magiske kartoffelmaskine tryller kartoflerne om til chips eller skræl den længste kartoffelskræl. Mere informationer følger. 

KARTOFFELPRISEN

Food Innovation House, Vejle 


Søndag 22. oktober

Kartoffelprisen er en utraditionel kokkekonkurrence, hvor et udvalg af innovative og kreative kokke skal kokkerere en 3-retters menu med kartoflen som centrum. Et anerkendt dommerpanel er inviteret til at bedømme 6 udvalgte deltageres retter. Vinderen kan bl.a. gå hjem med et rejselegat på 20.000 kr. Læs mere om konkurrencen og hvordan du tilmelder dig her.

KARTOFFELSPIREN

Culianary Institute by VejleErhverhv


Tirsdag 24. - Onsdag 25. oktober

Årets kokkekonkurrence for folkeskoleelever, hvor det handler om at få kreativiteten i spil og kokkere en hel ret, enten forret, hovedret eller dessert, hvor kartoflen er i centrum. Ud fra billeder og opskrifter bliver der udvalgt max. 16 hold, som deltager i finalen. Læs mere om konkurrencen og tilmeld dig her.

DANMARK SPISER SAMMEN

Vejle Kommune


Tirsdag 7. november

Folkebevælgelsen mod ensomhed står hvert år bag konceptet, Danmark Spiser Sammen, som er sat i søen for at samle danskerne om mad og fællesskaber. Det finder steder i uge 45 og endnu engang vil Vejle Kommune gerne være med til at bakke op som vi gjorde i 2022 med Tarteletfest. Mere information følger. 

EVENTKALENDER 2024:

VM I HOTDOG

Vejle Centrum


Lørdag 1. juni

For fjerde år i streg er vi klar til at smage på de mest kreative og smagsfulde hotdogs. I VM i Hotdog skal et udvalg af folkeskoleelever nemlig nytænke den traditionelle hotdog. Finalen bliver endnu engang afholdt i forbindelse med Vejle MADfest, hvor alt overskud går ubeskåret til et velgørende formål. Læs mere om konkurrencen og tilmeld dig her.

unsplash