Til Vejle MADfest den 7. juni kårer vi den bedste ret med bælgfrugter sammen med Ugeavisen Vejle.
Bælgfrugter som linser, bønner og ærter spiller en vigtig rolle i sunde og planterige madvaner, men vi spiser stadig alt for få af dem.
Bælgdysten er for alle, uanset om du er erfaren i madlavning med bælgfrugter eller blot elsker at eksperimentere i køkkenet.
Så grib grydeskeen, find dine yndlings bælgfrugtsopskrifter frem, og deltag i dysten om at skabe Danmarks bedste ret med bælgfrugter.
Vi glæder os til at smage!
Bælgfrugter er modne, tørrede frø fra bælgplantens frugter. Det er fx kikærter, kidneybønner og røde linser. I Danmark dyrker vi også bælgfrugter. Du kan fx få danskdyrkede Ingridærter, anicialinser, hestebønner og gråærter.
De bælgfrugter, som flest har prøvet at spise, er:
Edamamebønner
Kikærter
Kidneybønner
Røde linser
Hvide bønner (f.eks. baked beans)
Sorte bønner
Kilde: Befolkningsundersøgelse for Bælgfrugtpartnerskabet
Bælgdysten 2025 er lavet med støtte fra: