Bælgdysten

Bælgdysten 2025

Til Vejle MADfest den 7. juni kårer vi den bedste ret med bælgfrugter sammen med Ugeavisen Vejle.


Bælgfrugter som linser, bønner og ærter spiller en vigtig rolle i sunde og planterige madvaner, men vi spiser stadig alt for få af dem.


Bælgdysten er for alle, uanset om du er erfaren i madlavning med bælgfrugter eller blot elsker at eksperimentere i køkkenet.

Så grib grydeskeen, find dine yndlings bælgfrugtsopskrifter frem, og deltag i dysten om at skabe Danmarks bedste ret med bælgfrugter.


Vi glæder os til at smage!

Sådan deltager du

  • Konkurrencen går ud på at, hver deltager udvikler en ret, hvor bælgfrugter spiller hovedrollen.

 


  • Hvis ikke opskriften er din egen, skal det fremgå, hvor du har den fra.

 

  • De mest lovende retter går videre til finalen, som afholdes til Vejle MADfest lørdag den 7. juni! Når du tilmelder dig, siger du altså ja til at kunne være i Vejle ved finalen.
    • Går du videre til finalen, skal du forberede retten hjemmefra og præsentere den foran et dommerpanel på hovedscenen til Vejle MADfest. Se bedømmelseskriterier nedenfor.

     

    • Vi har ikke køkkenfaciliteter til rådighed til finalen – kun et bord til anretning og et blus, hvis du skal varme noget i en gryde eller på en pande.

     

    • Vinderen modtager et gavekort til en restaurant i Vejle-området.

    Bælgfrugter er modne, tørrede frø fra bælgplantens frugter. Det er fx kikærter, kidneybønner og røde linser. I Danmark dyrker vi også bælgfrugter. Du kan fx få danskdyrkede Ingridærter, anicialinser, hestebønner og gråærter.


    De bælgfrugter, som flest har prøvet at spise, er:

    Edamamebønner

    Kikærter

    Kidneybønner

    Røde linser

    Hvide bønner (f.eks. baked beans)

    Sorte bønner

    Kilde: Befolkningsundersøgelse for Bælgfrugtpartnerskabet


    Hvad er en bælgfrugt?

    Bælgdysten 2025 er lavet med støtte fra:

    Privatlivspolitik

    OK
    unsplash