Gastrocrowd

GastroCrowd

GastroCrowd logo

Culinary Institute by VejleErhverv står bag GastroCrowd,

et netværk, som forener gastronomiske entusiaster og fagfolk med en fælles passion for mad.


Netværket er for kokke, køkkenfagligt personale i institutioner og kantiner, samt andre madentusiaster, der ønsker at få ny viden og udvide deres horisonter inden for gastronomi.


GastroCrowd er et fællesskab af madentusiaster, med fokus på at dyrke viden om smag, teknik og innovation. Vores medlemmer repræsenterer forskellige hjørner af madverdenen og skaber sammen en inspirerende atmosfære, hvor ideer kan blomstre.


GastroCrowd er ikke blot et sted for inspiration og vidensdeling, men også en samling af gastronomer, der arbejder med maden som en del af løsningen på de store udfordringer, vi ser i forhold til fx klima, biodiversitet, sundhed og trivsel.


I 2024 tilbyder vi gratis arrangementer. Læs mere og tilmeld dig herunder. Kontakt info@culinaryinstitute.dk, hvis du har nogle spørgsmål.

GastroCrowds arrangementer 2024

16. april kl 12-15

GastroDay: En verden af krydderier

Dyk ned i krydderiernes fascinerende verden med et spændende oplæg om krydderi som smagsgiver.

Vi har inviteret krydderiproducenten KRYTA til at fortælle om, hvordan de udvikler og producerer deres krydderier og krydderblandinger

Efter oplægget går vi i køkkenet og afprøver forskellige krydderblandinger, der skal elevere simple retter til smagfulde spiseoplevelser.


Vi afslutter dagen med en hyggelig fællesspisning, hvor vi deler smagsoplevelserne med hinanden.


Kontakt info@culinaryinstitute.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


Tilmeld dig herunder (gratis)

7. maj kl 12-16

GastroDay: Gør madspild til en kulinarisk ressource

Beskrivelse kommer senere


Kontakt info@culinaryinstitute.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


Tilmeld dig herunder (gratis)

17. juni

GastroDay

Tema og Beskrivelse kommer senere.


Kontakt info@culinaryinstitute.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


Tilmeld dig herunder (gratis)

Afholdet arrangementer


20. februar kl 12-16

GastroDay: Danske bælgfrugter og andre grønne proteiner

Der findes efterhånden mange forskellige danske bælgfrugter og andre planteproteiner på markedet, og det er en verden der stadigt udvider og udvikler sig.


Til denne GastroDay vil en af Danmarks største bælgfrugteambassadører, Trine Krebs, dele sin glæde for grønne proteiner. Hun fortæller om mulighederne for at bruge danske planteproteiner i sit køkken, og hvorfor vi skal støtte op om de danskdyrkede råvarer. Derefter går vi i køkkenet og udforsker de danske grønne proteiners potentialer, og hvad de hver især kan bidrage med i køkkenet.


Vi slutter af med at nyde resultatet af vores arbejde i køkkenet og deler vores egen viden, erfaringer og udfordringer.


Kontakt info@culinaryinstitute.dk, hvis du har nogle spørgsmål.


12. marts kl 12-16

GastroDay:Det spæde forår – når det tynder ud i de friske råvarer

Det kribler og krabler i marts, det er endelig blevet lysere og lunere, og vi trænger til nye sprøde grøntsager. Udvalget af lokale sæsonbestemte råvarer er dog stadig begrænset i det tidlige forår.


Til denne Gastro Day udforsker vi, hvordan vi kan gøre de sidste vintergrøntsager spændende, og hvilke spæde grøntsager der er tilgængelige, som kan tilføre det friske pust, vi savner.


Dorrit Andersen fra Månsson præsenterer de grøntsager, der er i sæson, og fortæller om den lokale grøntsagsproduktion og alle de skønne grøntsager, der dyrkes. Derefter tager kok Morten Rastad os med i køkkenet og viser, hvordan vi kan puste liv i vintergrønt med fermentering og det nye, der spirer.

ET GASTRONOMISK UNIVERS


Medlemmerne af GastroCrowd spænder over et bredt spektrum inden for det gastronomiske univers. Netværket består af alt fra kokkelever, restaurantejere til bryggere, som i fællesskab deler en flodbølge af viden og skaber inspiration til nye smage og oplevelser. I forbindelse med en af vores tidligere GastroDays fik vi en snak med nogle af deltagerne for at lære mere om deres arbejde og passion for mad.

Hør mere om vores kulinariske nørder herunder.

Andreas Hansen, kokkeelev på Hotel Munkebjerg. 

Andreas har arbejdet i restaurationsbranchen siden han var 15 år og elsker at prøve nye smagsarter af. Han er især interesseret i at lære mere om nye gastronomiske måder at inddrage øl på. 

Cecilie Færch, kokkeelev på Restaurant Malt. 

Cecilie brænder for at skabe noget fra bunden og elsker at arbejde med lokale råvarer, og at få ting til at smage super lækkert. Derudover har hun en sød tand og elsker at arbejde med bær og udvikle desserter. 

Jacob Jørgensen, kokkeelev på Hotel Munkebjerg

Med en far som slagter, blev Jacob i en tidlig alder introduceret til madlavning. Hans drømmeråvarer er svampe, da de har mange forskellige anvendelsesmuligheder. 

Jens Vincent, souschef på Restaurant Treetop

For Jens ligger hans styrke i det søde køkken, men for ham handler det også om at søge nye græsgange og prøve en masse nyt af. GastroCrowd har været med til at åbne døre og givet ham en masse ny viden.

Michael Skovgaard, ejer af Skovsgaard Deli

I hans forretning har Michael stort fokus på at sælge mad, der er lavet fra bunden. Alt fra det bagte brød til is. Han brænder for at lave god mad, med gode råvarer til selskaber, hvor man får en hjemlig følelse.

Rasmus Refshauge, kokkeelev på Restaurant Leieffroy 

Rasmus er vokset op med en familie, der alle har arbejdet med mad, så det har lagt i hans blod, at blive kok. Han brænder for at arbejde med friske råvarer, direkte fra leverandøren og få dem til at smage godt. 

Bjarne Taudal, medejer af SEJD - Café og Boutique 

Bjarne definerer sig selv som en autodidakt kogemand med fokus på mytologisk gastronomi, hvor fortællingerne fra omgivelserne i Jelling og de historiske monumenter er hans primære inspiration. 

Gitte Holmboe, ejer af Bøgedal Bryghus 

Gitte brænder for håndværket og at lave det håndarbejde der skal til, for at lave et sublimt produkt. Netværket er med til at udvide hendes horisont og give hende inspiration til nye måder at brygge på. 

Jan Asmussen, a la carte kok på Hotel Munkebjerg

Jan har stor interesse i det nordiske køkken og bedst mulig udnyttelse af sæsonens råvarer, hvilket han også har stort fokus på at lære videre til andre.

Jesper Schytte, køkkenchef på Hotel Munkebjerg

Jesper brænder ikke kun for madlavning, men også for at uddanne kommende kokke, slagtere mm. Han er vild med at arbejde med kød, og finde stykker, man ikke bruger så meget normalt. 

Morten Rasted, kok og medejer af Restaurant Domestic

Selvom Morten i forvejen besidder en masse gastronomisk viden, så synes han GastroCrowd er et super fedt intiativ, hvor der er mulighed for at dele viden ud og møde andre, der deler samme passion for mad. 

Simon Engdal, kokkeelev på Restaurant MeMu

Simon har altid haft en drøm om at blive kok. Han brænder for at lave mad på høj niveau og at give kunderne en god oplevelse. Selvom han er kok har han også en stor interesse i brødbagning. 

Cecilie Hundevad Andersen, kok på Svinkløv Badehotel

For Cecilie er GastroCrowd genialt for kokke, som ønsker at få mere viden og kan lære fra sig til andre, der i forvejen besidder stor gastronomisk viden.