Artiskok med jordskokkepure og hvide bønner

Artiskok med jordskokkepure og hvide bønner 

Hel artiskok tager altid kegler. Elegant, velsmagende, hyggelig – sæt god tid af til at spise dem!


Ingredienser


Artiskokker


4 friske artiskokker
1 citron
1 tsk salt


Jordskokkepuré


400 g jordskokker
2 dl fløde
1 spsk æbleeddike

200 g kogte hvide bønner

Lidt lage fra bønnerne


Salt og peber


Topping


50 g hasselnødder
1 nip salt



Fremgangsmåde


Hasselnødder


1. Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 10 minutter, indtil skallerne
begynder at slippe.
2. Læg de varme nødder i et rent viskestykke og gnub skallerne af. Hak dem groft og drys med
lidt salt.


Jordskokkepuré


1. Skrub eller skræl jordskokkerne.
2. Kog dem møre i fløden og lad dem køle helt ned.
3. Blend jordskokker, bønner og fløde til en glat puré.
4. Smag til med æbleeddike, salt og peber.


Artiskokker


1. Bræk stokken af artiskokkerne, så de grove fibre følger med.
2. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med skiver af citron i ca. 30-40 minutter, indtil bladene
slipper let.


Servering


Anret de friskkogte artiskokker med jordskokkepuréen i en skål ved siden af.




Privatlivspolitik

OK