Hel artiskok tager altid kegler. Elegant, velsmagende, hyggelig – sæt god tid af til at spise dem!
4 friske artiskokker
1 citron
1 tsk salt
400 g jordskokker
2 dl fløde
1 spsk æbleeddike
200 g kogte hvide bønner
Lidt lage fra bønnerne
Salt og peber
50 g hasselnødder
1 nip salt
1. Rist hasselnødderne i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 10 minutter, indtil skallerne
begynder at slippe.
2. Læg de varme nødder i et rent viskestykke og gnub skallerne af. Hak dem groft og drys med
lidt salt.
1. Skrub eller skræl jordskokkerne.
2. Kog dem møre i fløden og lad dem køle helt ned.
3. Blend jordskokker, bønner og fløde til en glat puré.
4. Smag til med æbleeddike, salt og peber.
1. Bræk stokken af artiskokkerne, så de grove fibre følger med.
2. Kog artiskokkerne i letsaltet vand med skiver af citron i ca. 30-40 minutter, indtil bladene
slipper let.
Anret de friskkogte artiskokker med jordskokkepuréen i en skål ved siden af.