KISMET

KISMET

PROJEKTPARTNERE

BERAS International Sverige (SE)

City of Hamburg (DE) (lead partner)

Culinary Institute by VejleErhverv, Vejle Kommune (DK)

Food Innovation House (DK)

Foodworks (DE)

Latvian Food Bioeconomy Cluster (LV)

Lithuanian Innovation Centre (LIC)

Prizztech Oy (FI)

ScanBalt BioRegion (EE)

Steinbeis Wissens- und Technologietransfer (DE)

Södertälje kommune (SE)

Tartu Biotechnology Park (EE)

Xamk - South-Eastern Finland University of Applied Sciences (FI)


PROJEKTPERIODE

01.01.2023.-31.12.2025 


PROJEKTBUDGET

Culinary Institute by VejleErhverv har modtaget 387.361,70 € ud af det totale budget på 3.627.012 €.


LÆS MERE

interreg-baltic.eu/project/kismet/


KONTAKTPERSON

Anne Mette Ravn Nielsen

Projektkoordinator

annemette@culinaryinstitute.dk 

+45 21 39 75 12

Transformation af ugunstige fødevaresystemer

Med KISMET samarbejder 13 organisationer og virksomheder i Østersølandene om at ændre vores ’skæbne’ [kismet betyder skæbne] og transformere de nuværende ugunstige fødevaresystemer i byer og regioner omkring Østersøen til større bæredygtighed.


Projektet vil tilsammen tilbyde innovative løsninger til at realisere mere cirkulære og bæredygtige fødevaremiljøer til lokale og regionale myndigheder samt erhvervsfremmeorganisationer. Det er ambitionen, at disse målgrupper bliver bedre rustet til på sigt at ændre forbrugernes adfærd, skabe cirkulære forretningsmuligheder og gøre fødevarekæder og produktion mere regionale, så samfundet kan tage et stort skridt i retning af klimaneutralitet.

 

Lokalt innovationspartnerskab mellem Culinary Institute by Vejle Erhverv og Food Innovation Center

Sammen vil Culinary Institute by Vejle Erhverv og Food Innovation Center øge planterige måltider ved at:

  • samarbejde med kokke, mad- og ernæringsprofessionelle om at skabe smagfulde planterige måltider.
  • fremme lokale producenter, der arbejder cirkulært med klimavenlig fødevareproduktion.
  • inspirere lokalbefolkningen til at spise flere planterige måltider.


I det arbejde vil Culinary Institute benytte sig af de samarbejder og relationer til ”Madvejle”, som Culinary Institute by Vejle Erhverv har opbygget gennem tiden. Samtidig vil sammen med Food Innovation Center udforske nye muligheder for cirkulær fødevareproduktion, og udvikle en strategisk ramme for cirkulær og klimavenlig lokal fødevareproduktion.

 

Culinary Institute by Vejle Erhverv i KISMET

Culinary Institute by Vejle Erhverv er projektleder på den første del af KISMET-projektet. Her består arbejdet i at samle eksisterende viden, eksempler og samarbejder, der allerede viser vejen til mere cirkulære og bæredygtige fødevaremiljøer. Det hele samles det hele i en online toolbox, der bliver frit tilgængeligt for alle, der ønsker at fremme cirkulær og klimavenlig lokal fødevareproduktion.


KISMET smagte på Vejle

I maj 2023 mødtes alle KISMET-partnere i Vejle til en intensiv workshop, hvor de udviklede brugbare og letanvendelig værktøjer til en online toolbox.


Her blev alle KISMET partnerne introduceret til noget af det bedste Vejle har at tilbyde. Første besøg var selvfølgelig hos Culinary Institute og Food Innovation House, hvor Morten Damgaard Nielsen fortalte om Vejle Kommunes fødevaresatsning. Derudover fik gæsterne smagsprøver på nogle af de produkter, der har relation til huset.


Derudover kom gæsterne forbi Restaurant Lyst for at høre om deres tilgang til lokale fødevarevarer og oplevede en af Vejles bedste beliggenheder.


På Økolariet og blev alle klogere på, hvordan man kan kommunikere om komplekse klimaudfordringer på en involverende og inspirerende måde.

Aftensmaden blev indtaget i hyggelige omgivelser hos Grand Royal og Madindustrien.


Se nogle af hightlightsene fra besøget her.