Gratis deltagelse
Kom helt tæt på bælgfrugter, når vi besøger Dallerupgård den 17. juni.
Dagen byder på masser af viden og inspiration for dig, der arbejder professionelt med fødevarer i storkøkkener, foodservice eller fødevareproduktion.
Dygtige kokke vil sætte smag på danske bælgfrugter og demonstrere deres kulinariske potentiale.
Derudover kan du møde erfarne praktikere, visionære iværksættere og kreative madhåndværkere, som vil belyse bælgfrugter fra nye vinkler, så du er klar til at udnytte alle deres muligheder.
Arrangementet finder sted på østjyske Dallerupgård, hvor de danske bælgfrugter dyrkes lige uden for døren.
Billetter
Tidspunkt
17. juni 2024 kl 9.30-15.00
Sted
Dallerupgård
Dallerupvej 16 · 8781 Stenderup
Bælgdagen arrangeres af
Culinary Institute by Vejle Erhverv
Turbo Plant
Hornsyld Købmandsgaard
Dallerupgård
9:30 Kaffe og morgenbrød m. bælgfrugter
10:00 Velkomst
I gang med at dyrke bælgplanter
v/ Charles Kastberg Christensen
Planteavlerens erfaringer med at dyrke bælgfrugter i Danmark
Afsætning af danske smagfulde bælgfrugter
v/ Anton Storgaard, produktkonsulent, Hornsyld Købmandsgaard
Om arbejdet med at udvikle og afsætte Siriusærten, et dansk
alternativ til den importerede kikært
Bælgfrugter i det professionelle køkken – fokus på
tilgængelighed og god kvalitet
v/ Mads Herskind, kulinarisk udvikler, Odense Kommune
Sådan gør du velsmagende bælgfrugter til en del af kendte
hverdagsretter
Mød din bælgplante – guide til en unik afgrøde
v/ Anton Storgaard, produktkonsulent, Hornsyld Købmandsgaard
Oplev bælgplanterne på hjemmebane og hør, hvad der gør dem til
noget helt særligt
12:15 Frokost med bælgfrugter og networking
Smag bælgfrugterne i nye, lækre versioner og mød producenterne
bag spændende bælgprodukter
Bælgfrugten – en del af dansk madkultur før og i fremtiden
v/ Bettina Buhl, Det Grønne Museum, og Per Mandrup, Culinary
Institute by Vejle Erhverv
Madhistorikeren og Michelin-kokken går på opdagelse i historiens
skatkammer af danske bælgfrugter – og henter inspiration til nutidens
køkken
Snack-fest for alle sanser!
Kreative madhåndværkere serverer overraskende og inspirerende
snacks med Siriusærten og andre danske bælgfrugter i hovedrollen
15:00 Tak for i dag