Smørbønnefrikassé med asparges og persille

Smørbønnefrikassé med asparges og persille   

En cremet og fyldig ret, hvor smørbønner og forårsgrøntsager får lov at shine. Perfekt serveret med
kogte kartofler, der suger den lækre sovs op.


Ingredienser


Grundbase 


Grundbase
200 g smørbønner (limabønner) (udblødt i min. 12 timer)
1 løg, grofthakket
1 suppevisk (urtestilke, selleritop, porretop – eller hvad du har)
1 liter vand (til kogning af bønner)
Salt


Grønsager 


2 gulerødder, skåret i mundrette stykker
1 bundt grønne asparges, skåret i 3 cm stykker
100 g ærter (friske eller frosne)
1 håndfuld frisk persille, grofthakket


Opbagning og sovs 


25 g smør
2 spsk hvedemel
3-4 dl kogevand fra bønnerne
1 dl fløde
Salt og peber


Til servering


500 g kogte kartofler (fx nye eller melede, der kan moses let)



Fremgangsmåde


Bønnerne


1. Dræn de udblødte smørbønner, og kom dem i en gryde med 1 liter frisk vand, løg og
suppevisk.
2. Bring i kog, skum af, og lad simre i ca. 1 time, til bønnerne er helt møre.
3. Tag bønnerne op, si kogevandet (gem det til sovsen), og kassér suppevisken.


Grøntsagerne


1. Skær gulerødder og asparges i mundrette stykker.
2. Blanchér dem i det varme kogevand i 2-3 minutter.
3. Dræn og sæt til side. Tø evt. frosne ærter op.
Opbagning og sovs
1. Smelt smør i en gryde, og rør melet i.
2. Tilsæt det varme bønnekogevand lidt ad gangen under konstant piskning, til du har en
cremet sovs.
3. Hæld fløden i, og smag til med salt og peber.
Saml frikasséen
1. Tilsæt de kogte bønner, gulerødder, asparges og ærter i sovsen, og lad det simre et par
minutter.
2. Drys med hakket persille lige inden servering.


Servering


Server retten varm med kogte kartofler, der kan moses let i sovsen


💡 Tip:


✔ Hvis du ønsker en lettere version, kan du bruge mælk i stedet for fløde.
✔ Tilsæt evt. lidt citronsaft eller hvidvin for ekstra friskhed.



Privatlivspolitik

OK