Vejle Spiser Sammen 2024

Vejle spiser sammen

Tarteletter i fællesskab

Kunne du tænke dig at møde nye fællesskaber? Danmark Spiser Sammen samler hvert år i uge 45 danskerne om mad og fællesskaber. Og igen i år bakker Vejle Kommune op om initiativet - endda med en tarteletfest. 


Hvem er Danmark Spiser Sammen?

Danmark Spiser Sammen - Folkebevægelsen mod Ensomhed, bruger måltidet som en anledning til samvær og til at åbne vores fællesskaber for dem der mangler et fællesskab eller søger efter nye venskaber. Ved en fællesspisning arrangeret af Danmark Spiser Sammen er der fokus på det gode værtsskab, så alle føler sig som en del af fællesskabet. Jo, flere der er med, des større nationalt fokus kan vi sætte på bekæmpelse af ensomhed hvert år. 


Hvem kan arrangere fællesspisning?

Alle. Alt fra privatpersoner, kommuner, boligselskaber, foreninger, virksomheder, aktivitetscentre, skoler, kirker til museer. Alle, der har lyst kan arrangere og deltage i en fællesspisning. 

Har du mod på noget nyt?


Mads Herskind fra Odense Kommune har udviklet en tarteletopskrift, hvor hønsekødet er suppleret med lækre danske bælgfrugter. 


Tarteletsauce/hvid sovs

200g blomkål i store stykker

95g knoldselleri i tern, 5x5 cm

95g udblødte flækkede hestebønner

38g løg i store tern

2g hvidløg, hel

280g letmælk

1.6g sellerisalt

0.6g muskatnød, revet

4g æblecidereddike

4g wasabi

8g citronsaft

2.6g salt

1g friskkværnet peber

35g piskefløde


Tarteletfyld

100g kogte ingridærter (eller mere)

125g småkogte kartofler i tern 1x1

400g stegt eller kogt kyllingekød i tern

150g vaskede gulerødder i tern 1x1 cm

100g hvide asparges skåret på skrå

100g grønne asparges skåret på skrå

125g grønne ærter (frost eller friske)

25g hakket persille


Sådan gør du

Hvid sovs
Kom blomkål, selleri, hestebønner, løg og hvidløg i en gryde og tilsæt mælken.

Kog/damp grønsagerne under låg, til de er møre, og en gaffel nemt glider igennem.

Blend grønsager og mælk helt glat, og jævn mosen med lidt maizena. Sovsen må gerne være tyk, da både grønt og fløde fortynder den senere.

Smag sovsen til med sellerisalt, muskat, eddike, wasabi, citron, salt og peber.

Tilsæt til sidst fløden, og giv saucen et hurtigt opkog.

Smag til med salt, peber og citronsaft.















Fyld
Varm ingridærter, kartofler og kyllingekød tildækket i ovnen ved 170 grader, til det er varmt.

Vend gulerødderne i den varme sovs.

Vend forsigtigt de varme ingridærter og kartoflerne i sovsen sammen med aspargessnitterne.

Smag til igen, og vend til sidst det hele med grønne ærter og hakket persille.















Opskrift fra Metodik & Smag


Sensommer tartelet

Den blodrøde tartelet

Håbets tartelet

Privacy policy

OK