Workshops og kurser

Workshops og kurser


Som Vejles store fødevaresatsning er vi klar til at sætte fødevarer på dagsordenen. Derfor afholder vi løbende en lang række, forskellige workshops og kurser med fokus på alt fra smag, klima og brug af lokale råvarer. Uanset om du er en begynderkok, der ønsker at lære grundlæggende teknikker, eller en erfaren madentusiast, der ønsker at udvide dine kulinariske horisonter. For workshops er den perfekte løsning til at lære nye færdigheder, udforske nye emner og fremme kreativitet og innovation.

Så skal dine medarbejdere i køkkenet og arbejde med de nye  klimakostråd i praksis? Få et indblik i nogle af vores tidligere, afholdte workshops og kurser på denne side. 

Tidligere workshops

Book en smagsfuld workshop


Kunne du tænke dig at overraske dine kollegaer med en sjov aktivitet?

Så kontakt os og lad os sammensætte det rette program for dig ud fra dine ønsker og behov. 

Workshops for alle aldrer

Hos Culinary Institute by VejleErhverv har vi haft fornøjelsen af både kantineansatte, udenlandske studerende og lokale elever i vores udviklingskøkken. Med temaer som smag, klima og sensorik berør vi hele paletten. Vores største mål er, at alle deltagere går hjem med ny viden de kan tage med sig på arbejdspladsen eller i madkundskabundervisningen. Og så er det en fornøjelse at opleve, hvordan deltagerne gang på gang virkelig får foldet deres kreative og innovationsrige sider ud i køkkenet. Se nogle af de workshops vi tidligere har afholdt og hør mere om, hvad deltagerne har fået med sig herunder.

Bælgfrugternes Dag

I forbindelse med Bælgfrugternes Dag 2023 havde vi inviteret ottende klasseselever fra Kirstine Seligmanns Skole i Vejle. Formålet var at arbejde på at få mere smag ud af de fantastiske bælgfrugter. Udover at lave deres egen karry, skulle de anvende bælgfrugterne som fyld i en lækker samosa. Se mere fra dagen i videoen. 

Skoleworkshop: Nuggets

Som del af et forløb med i alt fire workshops, har vi haft besøg af en 8. klasse fra Kirstine Seligmanns Skole. I første del af forløbet skulle de lære mere om lokale råvarer og bruge alle ressourcer fra én råvarer. Denne gang fik de til opgave at udbene en hel kylling, som skulle bruge i hjemmelavede nuggets. 

Smagens Dag 2022

I anledning af Smagens Dag 2022 havde vi besøg af Vejle Fjord Skolen som har lavet et EU-samarbejde kaldet Erasmus, hvor de havde besøg af skoler fra andre lande. I første del af dagen skulle de smage en basis tomatsauce til og i anden del blev der arbejdet med smags- og tekstursammensætninger i opbygningen af en hotdog.

Surdejsworkshop

Et ben i vores mange workshops er at bidrage til mere viden i de offentlige køkkener og kantiner. I den forbindelse havde vi inviteret et hold kursister til surdejsworkshop, hvor Gabriel fra Vanilla Choclatier & Konditori skulle lære dem at lave forskellige surdejsbrød. Se hvad de fik ud af dagen i videoen.

Skoleworkshop: Kartoffel

I anden del af vores forløb med en 8. klasse fra Kirstine Seligmanns Skole skulle de arbejde med Danmarks traditionelle knold, som over de senere år er blevet erstattet af ris og pasta. 

Resiliens Klimaforløb

Resiliens Klimaforløb er et undervisningsforløb for offentlige køkkener i Vejle Kommune, hvor fokus ligger på at styrke deltagernes forståelse for klimakost, nye råvarer, smag og hvordan de kan forstærke deres evne til at skabe velsmagende planterige retter. Læs mere om forløbet her