Hvad tilbyder vi

Hvad gør vi?

Culinary Institute by VejleErhverv er placeret i Food Innovation House og er en del af Vejle Kommunes store fødevaresatsning, hvor nytænkning af fødevarer og fødevareanvendelse er øverst på dagsordenen. Vejle Erhverv er en del af Vejle Kommune og gør det derfor muligt for os at trække på et større erhvervsnetværk, med mere end 7.000 beskæftigede inden for fødevareerhvervet alene. 

Det kulinariske eventyr startede tilbage i 2018, med visionen om at skabe rum for det sunde og sanselige måltid, som fundament for god livskvalitet. Dette gør vi blandt andet gennem holistisk sensorik, hvor vi sætter alle sanserne i spil gennem eksperimenterende læring.

 

Vi har arbejdet med forskellige former for udfordringer og problemstillinger, store som små, med det formål at formidle viden, som har hjulpet fødevarevirksomheder til at genfinde madglæde og skabe forbedring. Dette gør vi ud fra et mantra om at sætte fokus på intelligent mad i forhold til kroppens behov. Igennem tiden har vi været involveret i et hav af sjove og kreative projekter:  

 

  • Hjulpet skoler, kantiner og plejehjem med at nytænke maden.
  • Udviklet fødevareerhvervet i samarbejde med vidensinstitutioner og tværfaglige netværk.
  • Støttet lokale producenter, så iværksætteri øges.
  • Afholdt en håndfuld af forskellige events, med mad i centrum.
Dommer sidder og smager retter mens publikum ser på til Kokkenes Kokketalent 2021
Sovs bliver hældt over ret til Kokkenes Kokketalent 2021

Hos Culinary Institute by VejleErhverv arbejder vi ud fra en fødevarestjerne, hvor de fem spidser alle repræsenterer et F. Disse fem F’ere er centrale nøgleord, som hver og én, spiller en central rolle i alle de projekter, som vi arbejder med:


Fødevarer, Forretning, Forbedring, Frontløbere, FN’s verdensmål.


Fødevareaspektet dækker over alle kendte og ikke kendte spiselige elementer. Forretning omhandler alle steder, hvor der sker en handel. Forbedring tager ikke afsæt i forandringer, men i nytænkning. Frontløbere er de nytænkere, der starter trends inden for fødevarer, gastronomi og sensorik. Vi forsøger hele tiden at huske, både os selv, men også andre på, vigtigheden af at gøre noget, der er større end os selv. Det er derfor utrolig vigtigt for os, at FN's 17 verdensmål altid indgår aktivt, i alle askpekter af vores arbejde. 

Hvad vi tilbyder

Orange, grøn og hvid ret i en glaskuppel ovenpå hø

Holistisk sensorik

I holistisk sensorik sprænger vi de traditionelle grænser for mad. Her ligger fokus på at stimulere og interagere med alle 5 sanser. For at opnå den optimale mundoplevelse skal der være 5 grundsmage og 2 teksturerer til stede i en god ret: surt, sødt, salt, bitter, umami, blødt og sprødt.


Den fulde madoplevelse kan inddeles i forskellige oplevelser. Vi fokuserer ikke kun på selve tallerkenen, men også nærområdet, hele det univers du spiser i, og dem du spiser sammen med. Gennem 'gastronomiske effekter' som farve, lys og lyd bringer vi alle sanserne i spil og favner helheden.

Deltager anretter urter oven på tartelet til VM i Tartelet 2019

Måltidsudvikling

Forbedring, ikke forandring. Vi sætter måltidet i fokus og har tidligere arbejdet med måltidsudvikling i forskellige former og størrelser for både skoler, kantiner, institutioner og plejehjem. Alt for ofte, bliver essentielle komponenter overset eller gjort mere kompliceret, end højst nødvendigt. 


I stedet for at arbejde med forandringer fokuserer vi på at skabe forbedringer. Forandringer sætter ofte folk i et stort dilemma og det essentielle spørgsmål bliver hurtigt tabt på gulvet; Hvem er forandringen en forbedring for? Hvis I som virksomhed ikke kan svare på, hvem forandringen er en forbedring for, så er der ikke behov for forandring.

Lyksvad kaviar bliver placeret på tallerken af deltager til Kartoffelprisen 2021

Konceptudvikling

Stærkt koncept, stærk identitet. I konceptudvikling arbejder vi med at fastlægge rammerne for et stærkt og klart koncept, som stemmer overens med virksomhedens identitet og brand. Hvad enten det drejer sig om hjælp til konceptudvikling af en ny restaurant, menu eller produkter.


Jo mere detaljeret og skarp jeres koncept fremstår overfor kunderne, jo mindre tvivl vil der herske omkring, hvad de kan forvente at få og ikke få. For at sikre stor tilfredshed blandt kunderne, arbejder vi ud fra en veldokumenteret arbejdesmetode: 1925-modellen. Det første led i udviklingen handler om at kunne stille det krystalklare spørgsmål om, hvilket koncept ønsker i at udvikle på?

To deltagere står i køkkenet og er i gang med at anrette en ret til GastroCrowd

Madlavningworkshops

Vi afholder en lang række madlavningsworkshops for både virksomheder og skoler. Både i forbindelse med netværksmøder, teambuilding, læringsforløb osv. Vi har tidligere afholdt workshops med emner som klimamad, holistisk sensorik, kartofler frem for ris og pasta, Smagens Dag og meget, meget mere.

Læs mere om, hvad vi kan tilbyde og hvordan du kan booke en sjov og lærerig aktivitetet for dine kollegaer eller elever. 


To deltagere står i køkkenet og er i gang med at anrette en ret til GastroCrowd

FoodStartUps

Mangler du vejledning og hjælp til din iværksættervirksomheder inden for fødevarebranchen? Vi står klar med rådvigning og sparring til fødevareiværksættere i både Vejle Kommune og hele Danmark. Vi hjælper med at etablere de rette kontakter og udvikle din virksomhed til næste niveau. Alt fra matchmaking, produktudvikling, medlem af iværksætter netværk og konceptudvikling.

Læs mere om hvad vi tilbyder og hvordan vi kan hjælpe dig på din iværksætterrejse.

Innovativ og inspirerende miljø

Kunne du tænke dig at holde dit næste møde eller produktpræsentation i et nytænkende og inspirerende miljø med et udvalg af fysiske og digtiale muligheder? Hos Culinary Institute by VejleErhverv står vi klar til at hjælpe din fødevarevirksomhed med at nå sit maksimale potentiale i det fedste miljø. Få et overblik over de muligheder vi tilbyder nedenunder. 

Madforsker Line Ahm Mielby fortæller om holistisk sensorik for andre deltagere

Møder

Et bord med burgere og chips står anrettet foran fire deltagere

Foredrag

Maria fra BRYG Coffee House fremviser hvordan man brygger en god kop kaffe i et lokale med grønne gulve

Produktpræsentationer

Deltager Victor Gram Højris forbedreder retter til Kartoffelprisen 2021

Udviklingskøkken

Rie fra Syltet placerer syltede rødlæg på to hotdogs i et lokale med grønne gulve

Digitale salgsmøder

To deltagere står i køkkenet og er i gang med at anrette en ret til GastroCrowd

Fødevareevents