Bælgdysten

Bælgdysten

Til Vejle MADfest den 1. juni kårer vi Vejles bedste ret med bælgfrugter! Hvorfor? Fordi vi spiser alt for få bælgfrugter. Bælgfrugter er en samlet betegnelse for tørrede linser, bønner og ærter.


Konkurrencen er for alle madentusiaster, der tror på, at de kan lave den bedste ret til et nøje udvalgt dommerbord.


Uanset om du har årelang erfaring med at lave lækre retter med bælgfrugter, eller om det er første gang du kaster dig ud i det, så er det din chance nu at vise hvad du kan!

Konkurrencen

Konkurrencen går ud på at, hver deltager udvikler en unik ret med bælgfrugter, med minimum 75% plantebaserede ingredienser, hvoraf minimum 50 % er bælgfrugter. Derudover skal retten bestå af mindst 50% danske råvarer. Det er vigtigt, at du som deltager husker at knytte en god historie til præsentationen af selve retten.


Retten skal senest være færdigudviklet samt sendt til bedømmelse den 24. maj. De mest veludviklede retter går videre til finalen, som afholdes til Vejle MADfest lørdag den 1. juni!


Retten forberedes hjemmefra og præsenteres foran dommere på hovedscenen til VejleMADfest.


Tilmelding til konkurrencen

Lyder dette som en konkurrence for dig? Så begynd forberedelserne nu, og indsend din ret til bedømmelse nedenfor, så snart den er færdig!


Retten skal som sagt minimum bestå af 75 % af råvarer fra planteriget, hvoraf min. 50 % er bælgfrugter, og minimum 50 % af de ingredienser der indgår skal være produceret

i Danmark. Du skal kunne dokumentere råvarernes geografiske oprindelse.

Råvareprisen pr. portion/ret må være maks. 45 kr. ekskl. moms. 

Læs nederst om bedømmelseskriteriernes fordeling...

 
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 


Skriv til annemette@culinaryinstitute.dk, hvis du har problemer med tilmelding.

Bedømmelseskriterier

Bælgdysten arrangeres af Culinary Institute by Vejle Erhverv under Interreg Baltic Sea Region projektet KISMET i samarbejde med TurboPlant støttet af Industriensfond.