Bælgdysten

Bælgdysten

Vi kårer Vejles bedste ret med bælgfrugter, der i nogle tilfælde også er bedre kendt som tørrede linser, bønner og ærter! Hvorfor? Fordi vi spiser alt for få bælgfrugter!


Konkurrencen er for alle madentusiaster, der tror på, at de kan lave den bedste ret til et nøje udvalgt dommerbord.


Så hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med de såkaldte bælgfrugter, så er det din chance nu!

Konkurrencen

Konkurrencen går ud på at, hver deltager udvikler en unik ret, der er plantebaseret med minimum 75% plantebaserede ingredienser og skal indeholde mindst 50% lokale fødevareprodukter. Det er vigtigt, at du som deltager husker at knytte en god historie til præsentationen af selve retten.


Retten skal senest være færdigudviklet samt sendt til bedømmelse den 17. maj. De ti mest veludviklede retter går videre til finalen, som afholdes til Vejle MADfest lørdag den 1. juni!


Tilmelding til konkurrencen

Lyder dette som en konkurrence for dig? Så begynd forberedelserne nu, og indsend din ret til bedømmelse nedenfor, så snart den er færdig!


Retten skal som sagt minimum bestå af 75 % af råvarer fra planteriget, og minimum 50 % skal være produceret i lokalområdet (radius 150 km). Du skal kunne dokumentere råvarernes geografiske oprindelse. Råvareprisen pr. portion/ret må være maks. 45 kr. ekskl. moms. 

Læs nederst om bedømmelseskriteriernes fordeling...

 
 
 
 
 
Ja
Nej
 
 

Bedømmelseskriterier

Bælgdysten arrangeres af Culinary Institute by Vejle Erhverv under Interreg Baltic Sea Region projektet KISMET i samarbejde med TurboPlant støttet af Industriensfond.