Kulinariske events

KULINARISKE EVENTS

Hos Culinary Institute by VejleErhverv prøver vi hele tiden at udforske innovationen og kreativiteten. Det har resulteret i et hav af forskellige events, med mad som centrum. Alt fra Jomfruhummerfestival, Kartoffelprisen til Smag på Kunsten. Her kan du holde dig opdateret på, hvilke events vi har på programmet. 

EVENTKALENDER 2022:

FOODEXPO IVÆRSÆTTEROMRÅDE

Messecenter, Herning


Søn. 27 - Tirs. 29 marts 

I Hal D kan man finde Foodexpos store iværksætterområde. Her vil det være muligt at møde iværksættere fra Trekantsområdet og Region Syd, samt tage en uformel snak med mentor, Per Mandrup ved Dialogbordet. 

UNGE SPISER SAMMEN

Vejle


Man. 18 - 25 april/Man. 31. okt - 7. nov 

Hos Culinary Institute by VejleErhverv støtter vi op om Unge spiser sammen, som har fokus på kampen mod ensomhed blandt unge. To gange om året bliver alle unge mellem 15 - 25 år inviteret til gratis fællesspining fyldt med 

hygge, brætspil, musik, nye bekendtskaber og input.

LOCAL COOKING 
TREKANTEN

Culinary Institute by VejleErhverv


Man. 30. maj 

Kan I bevise, at I er de bedste i Trekantsområdet til at bruge de fantastiske, lokale råvarer? Så er Local Cooking konkurrencen for for jer. Prisen gives til den kok, der præsenterer den bedste ret og den bedste historie, med lokale råvarer i fokus.

VM I HOTDOG

Søndertorv, Vejle


Lør. 11. juni 

I VM (Vejle Mesterskaberne) i Hotdog skal et udvalg af folkeskoleelever nytænke den traditionelle hotdog ud fra et klima-, sundhed- og smagsperspektiv. Alt overskud går udbeskåret til Børnecancerfonden. Tilmeld dig og dine elever her med denne tilmeldingsblanket. 

VEJLE MADFEST

Vejle by


Lør. 11 juni 

Søndertorv, Rådhustorvet og Nørretorv bliver fyldt op med en masse boder fra lokale restauranter og producenter. Smag på lokale råvarer, oplev VM i hotdog og nyd alt det bedste fra Vejle og omegn. 

TOUR DE FRANCE

Vejle


Søn. 3. juli

3. etapestart i Tour de France vil starte i Vejle og slutter i Sønderborg med en rute på 182 km. Hele byen vil blive fyldt op med sjove aktiviteter som forberedelse til at kickstarte etapen. Find mere information om etaperne og tilmeld dig som frivillig og kom tæt på touren i Vejle. 

LÆSØ

JOMFRUHUMMER FESTIVAL 

Læsø 


Lør. 6. august 

Et udvalg af kokke skal dyste i konkurrencen om Den Gyldne Jomfruhummerklo. Vores leder, Per Mandrup, vil endnu sidde solidt placeret ved dommerbordet. 

VEJLE FJORD

FESTIVAL

Vejle Lystbådhavn


Lør. 27.- Søn. 28. august

En festival med en masse sjove vandaktiviteter, fantastisk kunst og dysten om VM i tartelet på Vejle Fjord. Sidste år bød på store musikalske navne, kreative boder ved Upcomers Designmarked og en masse lækkert streetfood. 

SMAG PÅ KUNSTEN

Vejle By


Fre. 23.- Lør. 24. september 

Smag På Kunsten er en nordisk madkunstfestival, hvor gastronomer og kunstnere mødes og skaber synergi både på lærred, nodeark og tallerken. Smag På Kunsten blev for første gang afholdt på ARoS i september 2007 og i 2009 i Musikhuset, Aarhus.

KARTOFFELPRISEN

Culinary Institute by

VejleErhverv


Søn. 23. oktober 

Kartoffelprisen er en utraditionel kokkekonkurrence, hvor et udvalg af innovative og kreative kokke skal kokkerere en 3-retters menu med kartoflen som centrum. Vinderen kan bl.a. gå hjem med et rejselegat på 20.000 kr. Se reglerne og hvordan du tilmelder dig her. 

SMAGENS DAG

Vejle


Ons. 28. september

Smagens Dag sætter fokus på smagssansen, og at eleverne skal lære at smage. Målet er, at få eleverne til at tænke over, hvad de putter i munden, og hvorfor de gør det. Som underviser kan du modtage materiale til 4. - 7. klasse og valgfag. Temaet varierer fra år til år, så hold øje med når temaet for 2022 bliver offentliggjort. 

KARTOFFELSPIREN

Culinary Institute by VejleErhverv


Tir. 25. - Ons. 26. oktober 

Årets kokkekonkurrence for folkeskoleelever, hvor det handler om at få kreativiteten i spil og kokkere en hel ret, enten forret, hovedret eller dessert, hvor kartoflen er i centrum. Ud fra billeder og opskrifter bliver der udvalgt max. 16 hold, som deltager i finalen. Læs mere om konkurrencen og tilmeld dig her.