Smag på Vejle

SMAG PÅ VEJLE 

Vejle er en fantastisk by i kulinarisk og gastronomisk topform. Dyk ned i smag universtet, hvor vi i samarbejde med City Vejle vil introducere dig for et hold af talenfulde nørder, som er yderst passioneret for deres håndværk, og som hver især sætter deres aftryk på den vejlensiske madscene. Du kan møde alt fra kokke, bagere til baristaer, som tager dig i hånden og gør dig klogere på, hvad du skal gøre for at brygge en god kop kaffe eller hvordan du bedst udnytter dine ingredienser. Siden vil løbende blive opdateret med nye lærings- og inspirationsvideoer, så husk at holde dig opdateret.


Film: Spot-On Studios

Bjørn, MadIndustrien 

Hvordan kan du servere en lækker og delikat tatar, som er fri for sener og fedt? Bjørn, som er køkkenchef hos MadIndustrien, viser her, hvordan de sammensætter deres tatar og hvad du skal tænke over, hvis du ønsker at lave det derhjemme, eksempelvis som en lækker forret. 

Nicolai, Restaurant Treetop

Her giver Nicolai dig inspiration til, hvordan du kan servere ost på en ny og anderledes måde, uden at gå på kompromis med enkeltheden og smag. Blandt andet ved at ligge din ost i pres og tilsætte forskellige smagsnuancer. 

Troels, Anduma Vinbar

Få et indblik i vinens verden og bliv meget klogere på alt fra dekantering, hvordan du forbereder dit glas og forskellige vin noter, der passer til den drue du foretrækker. Troels fra Anduma Vinbar viser her et par eksempler på hvid- og rødvin fra udvalgte regioner, som passer til enhver smag. 

Maria, Bryg Coffee House 

Med mange års erfaring og ekspertise inden for kaffebrygning, viser Maria, en af Danmarks bedste baristaer, fra Bryg Coffee House, hvad du kan gøre for at brygge den lækreste og smagsfulde kop kaffe. 

Daniel, Restaurant Lyst 

Se hvordan Daniel fra Restaurant Lyst sammensætter en nytænkende ret, men simpel ret som en hyldest til Danmarks største nationalråvare - Kartoflen. Hvordan kan man anvende alle kartoflens egenskaber og stadig sikre sig en god umami? 

Niels, 1401 Tapas & Burgers

I stedet for at købe nuggets fra frost, viser Niels dig her, hvordan du simpelt og lækkert kan lave den perfekte nugget. Du kan lære mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal til at fritere kyllingen, så du sikret dig, at din kylling bliver godt sprød. 

Heike, The Buddha Bowl Project 

Bliv inspireret til at sammensætte den lækreste Buddha Bowl, som indeholder de rigtige smagsoplevelser samt det rigtige farvespil. Heike fra The Buddha Bowl Project gør dig her meget klogere på, hvordan man kan samle en chicken bowl, der har en heloplevelse af smag. 

René, PlanB - Tapas, Vin & Cocktails

Bliv inspireret til, hvordan du kan sammensætte en lækker nordisk tapas. René fra PlanB giver her hans bud på, hvad en nordisk tapas kunne bestå af. Alt fra fransk landkylling, varm kartoffelsuppe og nordiske pølser. 

Jeanette, Vanilla Chocolatier & Konditori 

Jeanette giver her en overskuelige guide til, hvordan du kan lave delikate franske makroner med chokolade ganache derhjemme. Hun giver sine tips på, hvordan du får den luftigste marengs og hvad du skal gøre for at sikre et ensartet look. 

Bjarne, Sejd - Café & Boutique 

I selskab med hans kære mor viser Bjarne dig, hvordan du kan tilberede faserede læg i spinatbund, en 50 år gammel familieopskrift, som Bjarne er vokset op med fra barns ben. Serveres eventuelt med en kold og lækker påskebryg. 


Ingredienser (30 stk): 


Bunde: 

150 g mandelmel

150 g flormelis

4 æggehvider

150 g sukker

1/2 dl vand


Ganache: 

175 g chokolade 

250 ml fløde

Ingredienser: 

50 g smør 

4 spsk hvedemel

2 1/2 dl mælk

800 g hakket optøet spinat

1/2 dl poskefløde 

2 tsk sukker 

Salt 

4 stk småæg (kog evt. et par ekstra)

1000 g hakket kalv/gris 

2 stk mellemstore løg 

2 tsk salt 

Friskkværnet peber 

1 dl piskefløde 

Rasp