Gastrodays

GASTRODAYS 2022

Som en del af GastroCrowd afholder vi i 2022 en lang række Gastrodays med forskellige emner inden for food. Alt fra madspild, klima til sæsonråvarer. Se listen over de forskellige events og tilmeldig dig direkte.

Vær opmærksom på, at ændringer kan forekomme.

Tidspunket vil være fra kl. 10 - 14. 

27. januar: Skarpeste kniv i skuffen

Med besøg fra Steffen, manden bag Early Nature skal vi arbejde på, hvordan du bedst muligt forstår og anvender dit værktøj til dets optimale brug. Derudover skal vi kigge nærmere på, hvordan du vedligeholder det bedst muligt. Du kan desuden tage din bedste kniv med og få mulighed for at slibe den til perfektion

24. februar: Få klima til at 'smage' godt

Hvad sker der med vores mad og måltider når klimaet skal i fokus? Vi oplever ofte, at smag ikke har været i fokus i udviklingen af køderstatninger og plantebaserede fødevarer. På denne Gastroday skal vi arbejde på, hvordan vi med med nye fødevare kan skabe nye smage, nye veje i en nyere virkelighed. 

21. april: Klima Gastro

Fokus på nye proteinkilder i en gastronomisk sammenhæng. Hvordan kan vi få de nye proteinkilder til at smage godt? Hvordan kan de bedre inkorporeres? 

19. maj: Gastro Day

Mere information om tema følger. 

25. august: Gastro Day

Mere information om tema følger. 

29. september: Efterårssyltning og fermentering

Gode råd til fermentering. Brug efterårets råvarer eller løft dine retter med fermenteret grøntsager. 

27. oktober: Skovens guld

Skoven indeholder mange vidunderlige ting. Men i efteråret er skovbunden fyldt med det rene guld - nemlig fantastiske svampe. 

På denne gastroday skal vi kigge nærmere på forskellige svampearter og hvordan vi udnytter deres individuelle smag. 

24. november: Madspild

Hvordan kan vi hjælpe til at undgå madspild? Tilmeld dig denne GastroDay, og få inspiration samt de bedste tips og tricks til at bruge madrester. 

13. december: De bedste madspildsråd

Julen er den værste fjende for madspild. Hvad kan vi gøre for at forhindre tonsvis af madspild? Tilmeld dig denne GastroDay hvis du ønsker at få en masse gode råd til bedst muligt at undgå alt den madspild.

Netværksaktiviteter

14. - 15. marts: Klimanørder

Foto: Christian Lykking. 

Fokus på nye proteinkilder. Nye fødevarer, nye smage, nye veje.

3. - 4. juni: Madens Folkemøde

Til Madens Folkemøde på Lolland sættes der fokus på madkultur og fødevaresystemer. Gennem faglighed skal vi udforske det, der ligger på vores tallerkner og måden det bliver produceret på gennem debatter, workshops, smagninger og meget mere. Formålet med m'det er at skabe nye indsigter og perspektiver på vores fødevaresystsemer og Danmark som madland. 

16. - 19. juni: Folkemødet 

I forbindelse med Folkemødet på Bornholm skal vi være med til at påvirke dialogen og ikke mindst debatten om fødevarer og fødeanvendelse i Danmark. Vi skal hjælpe til at hæve niveauet og styrke forståelse inden for forskellige områder, ex plantebaserede råvarer. Dette netværk har derfor også fokus på, hvordan vi praksis kan skabe en indflydelse.