Kartoffeluge

Kartoflen tilbage på menuen

VI SÆTTER DEN DANSKE KNOLD I FOKUS

Aktiviteter

Vi fejrer hele Danmarks yndlingsknold

Hvorfor det? Svaret er simpelt. Fordi det er sundere og mere klimavenligt. Kartoflen indeholder nemlig en lang række vigtige næringsstoffer.


I uge 42 sætter vi fokus på den danske knold på dagsordenen i alle afskygninger: 

  • På folkeskolernes skema
  • På kantinernes menukort 
  • På restauranternes menukort
  • Gennem kartoffelevents i byen 


På denne side kan du få et overblik over vores aktiviteter, få inspiration til at sammensætte dit menukort, læringsmateriale og en masse information om kartoflen uanset om det handler om næringsindhold, anvendelsesmuligheder eller kartoffelsorter. 


Vi ses i uge 42 - klar til at fejre Danmarks yndlingsknold!

Vidste du, at kartofler har et langt bedre klimaaftryk end ris og pasta?


Faktisk har kartofler pr. kg. et klimaaftryk på 0,2 kg CO2, pasta udleder 1,2 kg CO2 og ris hele 3,3 kg CO2.Og så giver kartofler den største mæthedsfornemmelse pr kalorie.

Inspirationsretter

Find inspiration til flere retter med kartofler her

Kartoffellasagne

Kartoffelratatouille

Kartoffelvafler med limeparfait

Gnocchi med pesto

Dahl med kartofler og linser

Kartoffelpandekager med laks

Kartoffelnachos

Kartoffelkroketter med bernaisemayo

Shepards Pie

Kartoffelbøffer

Kartoffeltærte

Kartoffelsuppe

Kontakt os

Kunne du tænke dig mere info?

 
 
 
 

Folkeskoler

I selskab med Per Mandrup er vi taget i køkkenet få at give dig  inspiration til sjove øvelser og anvendelsesmuligheder med kartoflen. Se videoerne og prøv det i praksis i næste madkundskabundervinsing. 

Inspirationsark til undervisningen