Kartoffel tips & tricks

KARTOFFEL TIPS & TRICKS


Ved du, hvor kartoflen stammer fra? Kender du de mange forskellige kartoffelsorter?

På denne side kan du lære meget mere om den lille knold og få tips og tricks til, hvordan du kan tilberede kartoflen på forskellige måder. Følg Per Mandrup i køkkenenet og blive inspireret til nemme og hurtigere måder på, hvordan man kan lege med kartoflen. 


Video: Spot-On Studios

Bliv klogere på kartoflens historie og dens klimemæssige aftryk. Derudover tager Per Mandrup dig igennem de forskellige kartoffelsorter, der eksisterer og hvordan de bedst tilberedes, 

Mandolinjernet er et fantastisk redskab, som du vil elske at have i dit køkken. Du kan bl.a. bruge det til at lave kartoffelchips eller forskellige typer pommes frites. 

Der findes mange forskellige måder på, hvordan du kan stege dine kartofler. Du kan eksempelvis bruge dine overskudskartofler fra dagen og bikse sammen med bacon og løg. 

Hvis du har en ekstra portion kartofler i overskud, så er der ikke noget mere lækkert end en blød kartoffelmos. Men kartoffelmosen kan også nytænkes på andre måder. 

Vi kigger nærmere på, hvordan du kan inkorporere de 5 grundsmage i dine retter - surt, salt, sødt, bittert og umami. 

Du kan bruge din kniv til at lave mange sjove og forskellige udskæringer på din kartoffel. Har du ekstra kogte kartofler liggende, så kan du f.eks. hurtigt skære dem op til en ny, lækker ret.

Hvad skal du især være opmærksom på, når du skal friturestege kartofler og hvordan sikrer du, at du får de sprødeste pommes frites og chips? 

Det er vigtigt at tænke alle sanserne ind, når du arbejder med mad. Hvad betydning har det, når man ikke kun fokuserer på smag, men også lyd, lys og farver?