Holistisk sensorik

HOLISTISK SENSORIK

Hos Culinary Institute by VejleErhverv underviser vi i holistisk sensorik, hvor traditionelle grænser for mad bliver sprunget. Vi arbejder med at stimulere og interagere med alle af de 5 sanser. For at opnå den optimale mundoplevelse skal der være 5 grundsmage og 2 teksturerer til stede i en god ret: surt, sødt, salt, bitter, umami, blødt og sprødt


Den fulde madoplevelse kan inddeles i forskellige oplevelser. Vi fokuserer ikke kun på selve tallerkenen, men også nærområdet, hele det univers du spiser i, og dem du spiser sammen med. Gennem 'gastronomiske effekter' som farve, lys og lyd bringer vi alle sanserne i spil og favner helheden. 


Formålet med undervisningen er at nedbryde alle forventninger og referencerammer, lidt efter lidt. På et af vores tidligere hold arbejdede vi med neuro-gastronomi, hvor vi præsenterede deltagerne for en burger, der var pakket ind i McDonald's papir, men som viste sig at være en lækker dessert. 


Kontakt os, hvis du ønker at lære mere om holistisk sensorik og kunne tænke dig at bestille et kursus. 

Glaskuppel med gren hvor hummer hænger på og røg i baggrunden
Ret med mørbrad fra Smag på Kunsten i Aros
Glaskuppel med mad under og kul ove hvor der dannes røg
Orange, grøn og hvid ret i en glaskuppel ovenpå hø
Kvinde laver mad med bind for øjnene