Hvad gør vi

HVAD GØR VI?

Culinary Institute by VejleErhverv er placeret i Food Innovation House og er en del af Vejle Kommunes store fødevaresatsning, hvor nytænkning af fødevarer og fødevareanvendelse er øverst på dagsordenen. Vejle Erhverv er en del af Vejle Kommune og gør det derfor muligt for os at trække på et større erhvervsnetværk, med mere end 7.000 beskæftigede inden for fødevareerhvervet alene. 

Det kulinariske eventyr startede tilbage i 2018, med visionen om at skabe rum for det sunde og sanselige måltid, som fundament for god livskvalitet. Dette gør vi blandt andet gennem holistisk sensorik, hvor vi sætter alle sanserne i spil gennem eksperimenterende læring.

 

Vi har arbejdet med forskellige former for udfordringer og problemstillinger, store som små, med det formål at formidle viden, som har hjulpet fødevarevirksomheder til at genfinde madglæde og skabe forbedring. Dette gør vi ud fra et mantra om at sætte fokus på intelligent mad i forhold til kroppens behov. Igennem tiden har vi været involveret i et hav af sjove og kreative projekter:  

 

  • Hjulpet skoler, kantiner og plejehjem med at nytænke maden.
  • Udviklet fødevareerhvervet i samarbejde med vidensinstitutioner og tværfaglige netværk.
  • Støttet lokale producenter, så iværksætteri øges.
  • Afholdt en håndfuld af forskellige events, med mad i centrum.

Hos Culinary Institute by VejleErhverv arbejder vi ud fra en fødevarestjerne, hvor de fem spidser alle repræsenterer et F. Disse fem F’ere er centrale nøgleord, som hver og én, spiller en central rolle i alle de projekter, som vi arbejder med:


Fødevarer, Forretning, Forbedring, Frontløbere, FN’s verdensmål.


Fødevareaspektet dækker over alle kendte og ikke kendte spiselige elementer. Forretning omhandler alle steder, hvor der sker en handel. Forbedring tager ikke afsæt i forandringer, men i nytænkning. Frontløbere er de nytænkere, der starter trends inden for fødevarer, gastronomi og sensorik. Vi forsøger hele tiden at huske, både os selv, men også andre på, vigtigheden af at gøre noget, der er større end os selv. Det er derfor utrolig vigtigt for os, at FN's 17 verdensmål altid indgår aktivt, i alle askpekter af vores arbejde. 

Dommer sidder og smager retter mens publikum ser på til Kokkenes Kokketalent 2021
Sovs bliver hældt over ret til Kokkenes Kokketalent 2021

Hvad vi tilbyder

Dommer Anita Klemensen dufter til en deltagers ret til Kokkenes Kokketalent 2021

GASTROCROWD

Et gastronomisk lærings- og vidensnetværk, hvor der bliver dyrket en stor kærlighed for mad. Netværket er for kokke og ildsjæle, som brænder for gastronomi, ønsker at få mere viden og at rykke faglige grænser.

Lyksvad kaviar bliver placeret på tallerken af deltager til Kartoffelprisen 2021

FOODSTARTUP

Vejledning og hjælp til iværksættervirksomheder inden for fødevarebranchen. Vi hjælper med alt fra matchmaking, produktudvikling, medlem af iværksætter netværk og konceptudvikling.

Deltager Frida Jensen serverer hendes ret for dommerne til finalen i Kokkenes Kokketalent 2021

FØDEVAREEVENTS

Vi afholder en lang række fødevareevents i samarbejde med Vejle Kommune, hvor mad og ny viden er i fokus. Både for folkeskoleelever og gastronomer. Alt fra VM i Hotdog, Kartoffelprisen til Vejle MADfest. 

Innovative og inspirerende miljø

Kunne du tænke dig at holde dit næste møde eller produktpræsentation i et nytænkende og inspirerende miljø med et udvalg af fysiske og digtiale muligheder? Hos Culinary Institute by VejleErhverv står vi klar til at hjælpe din fødevarevirksomhed med at nå sit maksimale potentiale i det fedste miljø. Få et overblik over de muligheder vi tilbyder nedenunder. 

Madforsker Line Ahm Mielby fortæller om holistisk sensorik for andre deltagere

Møder

Rie fra Syltet placerer syltede rødlæg på to hotdogs i et lokale med grønne gulve

Digitale salgsmøder

Deltager Victor Gram Højris forbedreder retter til Kartoffelprisen 2021

Udviklingskøkken

Maria fra BRYG Coffee House fremviser hvordan man brygger en god kop kaffe i et lokale med grønne gulve

Produktpræsentationer

Et bord med burgere og chips står anrettet foran fire deltagere

Foredrag

To deltagere står i køkkenet og er i gang med at anrette en ret til GastroCrowd

Madlavningworkshops

Dommer Per Mandrup til finalen i Kokkenes Kokketalent 2021

Kontakt 

Per Mandrup