Gastrodays

GASTRODAYS 2022

Som en del af GastroCrowd afholder vi i 2022 en lang række Gastrodays med forskellige emner inden for food. Alt fra madspild, klima til sæsonråvarer. Se listen over de forskellige events og tilmeld dig direkte.

Vær opmærksom på, at ændringer kan forekomme.

Tidspunket vil være fra kl. 10 - 14. 

Knive lavet af Steffen fra Early Nature
Person holder globus i hånden med landskab i baggrunden
Væg med basilikum og salat
Citrusfrugter i baggrunden med mere info følger i en sort cirkel
To glas med grønne tomater og chili og tomater på træbord
Tørrede svampe falder ud af hvid pose
Agurk, græskar, roer og pastinak ligger på et brunt bord
Tørrede appelsiner, grapefrugt, æbler og valnødder i glas på træbord

27. januar: Skarpeste kniv i skuffen

Med besøg fra Steffen, manden bag Early Nature skal vi arbejde på, hvordan du bedst muligt forstår og anvender dit værktøj til dets optimale brug. Derudover skal vi kigge nærmere på, hvordan du vedligeholder det bedst muligt. Du kan desuden tage din bedste kniv med og få mulighed for at slibe den til perfektion

24. februar: Få klima til at 'smage' godt

I denne Gastroday tager vi et rent klimafokus, hvor vi skal arbejde helt praktisk med kærligheden til mad og smag i behold. Med emnet "Fremtidens køkken i professionelle gryder" går vi helt praktisk til værks. Vi skal kigge nærmere på planteproteiner, sæsongrønt, kød som krydderi, mejeri som smagsgiver, råvareudnyttelse, kreativtet og oplevelser lavet af ingenting. Alt sammen i selskab med Liselotte Kira Gregers Andersen, forfatter af bogen, "Fremtidens Køkken". 

21. april: Vertical Farming (Livestream)

Fremtidens muligheder for friske grøntsager - selv i midtbyen. Vi får besøg af Jason fra VerticGrow, som skal lære os mere om Vertical Farming. VerticGrow dyrker salater og krydderurter i et hydroponisk vertikalt landbrug, der ikke fylder mere, end en 40 fods container. Tilmeld dig vores live-event og bliv klogere på fremtidens landbrug. 

25. august: Gastro Day

Mere information om tema følger. 

29. september: Efterårssyltning og fermentering

Gode råd til fermentering. Brug efterårets råvarer eller løft dine retter med fermenteret grøntsager. 

27. oktober: Skovens guld

Skoven indeholder mange vidunderlige ting. Men i efteråret er skovbunden fyldt med det rene guld - nemlig fantastiske svampe. 

På denne gastroday skal vi kigge nærmere på forskellige svampearter og hvordan vi udnytter deres individuelle smag. 

22. november: Madspild

Hvordan kan vi hjælpe til at undgå madspild? Tilmeld dig denne GastroDay, og få inspiration samt de bedste tips og tricks til at bruge madrester. 

13. december: De bedste madspildsråd

Julen er den værste fjende for madspild. Hvad kan vi gøre for at forhindre tonsvis af madspild? Tilmeld dig denne GastroDay hvis du ønsker at få en masse gode råd til bedst muligt at undgå alt den madspild.

Netværksaktiviteter

Forskellige bølgfrugter i ni forskellige skeer
Mørk kvinde i gult tørklæde står foran publikum og laver mad

Foto: Christian Lykking. 

Personer sidder sammen og spiser ved et bord med øl og mad

14. - 15. marts: Klimanørder

Fokus på nye proteinkilder. Nye fødevarer, nye smage, nye veje.

3. - 4. juni: Madens Folkemøde

Til Madens Folkemøde på Lolland sættes der fokus på madkultur og fødevaresystemer. Gennem faglighed skal vi udforske det, der ligger på vores tallerkner og måden det bliver produceret på gennem debatter, workshops, smagninger og meget mere. Formålet med m'det er at skabe nye indsigter og perspektiver på vores fødevaresystsemer og Danmark som madland. 

16. - 19. juni: Folkemødet 

I forbindelse med Folkemødet på Bornholm skal vi være med til at påvirke dialogen og ikke mindst debatten om fødevarer og fødeanvendelse i Danmark. Vi skal hjælpe til at hæve niveauet og styrke forståelse inden for forskellige områder, ex plantebaserede råvarer. Dette netværk har derfor også fokus på, hvordan vi praksis kan skabe en indflydelse.